Uitzending lezing ‘Still Waiting for the Barbarians’ door Prof. Dr. Maria Boletsi

Tickets

  7 juni 2020
  Online, Youtube, Facebook

Meer speeldata:
Mare Nostrum

Een korte lezing in het Engels van Prof. Dr. Maria Boletsi (UvA en Universiteit Leiden) en een nagesprek over het gedicht van Konstantinos P. Kavafis ‘Wachtende op de Barbaren’. Boletsi hield deze lezing op 23 november 2019 voorafgaand aan het Mare Nostrum Inclusive concert in Podium Mozaïek. De lezing wordt op zondag 7 juni 2020 om 17.00 uur uitgezonden via de kanalen van Marmoucha.

De Griekse dichter K.P. Kavafis werd geboren 1863 in de multiculturele havenstad Alexandrië, Egypte, en overleed daar in 1933. In zijn gedicht “Wachtende op de Barbaren” beschrijft hij hoe de bewoners van een decadente stad opgetogen zitten te wachten op de barbaren die nooit aankomen.

Maria Boletsi, als bijzonder hoogleraar Nieuwgrieks verbonden aan de UvA en als universitair docent film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden, houdt zich in haar onderzoek en publicaties bezig met de geschiedenis van het begrip ‘barbaar’ en werkt ook aan een boek over de Griekse dichter Konstantinos P. Kavafis. In deze lezing zal ze aan de hand van een gedicht van Kavafis de constructie van de ‘Ander’ bespreken.

Bekijk hier de lezing terug: