Wat vreet er aan Donnie Druif? (8+)

Wat vreet er aan Donnie Druif? (8+)

Tickets en info

  7 mei 2023
  De Schuur, Lange Begijnestraat 9 , Haarlem,
  Entree: 16,00
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Co-producties

Wat vreet er aan Donnie Druif (8+)

Wat vreet er aan Donnie Druif is een voorstelling vol betoverende livemuziek van Marmoucha Orchestra. Een verhaal over de pijn en onvoorwaardelijke liefde die familie geeft. 

Donnie’s familie is raar. Dat vindt iedereen die ze kent. Ze zeggen het niet hardop maar ze kijken en ze fluisteren. Hoe raar wordt zondag 30 april in het Muziekcentrum Enschede duidelijk bij de voorstelling Wat vreet er aan Donnie Druif.

Donnies vader is er niet meer, zijn broertje Eppie is verstandelijk beperkt, zijn zus gaat schuil achter zoveel make-up dat Donnie haar nooit herkent bij het ontbijt (als ze al ontbijt hebben, want er is geen geld) en hun moeder… ja, hoe noem je een moeder die het huis al jaren niet uit is geweest en zittend op de bank slaapt en eet? Ze eet zoveel dat Donnie zich afvraagt hoelang de vloer het nog houdt en of ze de verjaardag van Eppie nog gaat halen.

Iedereen vindt zijn familie vies, dom, arm en achterlijk, maar dat kan Donnie niks schelen want in zijn hoofd hoort hij de muziek uit het land van zijn vader. Met muziek eronder lijkt alles mooier en hoeft hij zelf tenminste niet te praten. Totdat er een meisje in hun dorp komt wonen dat alleen maar kijkt… naar hem, naar Donnie Druif.

Het is een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Het gaat over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. De voorstelling is losjes gebaseerd op het boek en de film What’s eating Gilbert Grape met Leonardo DiCaprio en Johnny Depp als de twee broers.

Mooie recensies over “Wat vreet er aan Donnie Druif”

De Theaterkrant heeft genoten: ‘’De acteurs zingen en spelen hun rollen geloofwaardig en gooien er zó veel energie in dat we als publiek voelen hoe overspannen hun personages zijn. Het virtuoze spel en de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse muziek geven de voorstelling een rijke sfeer.’’

Het Parool geeft vier ★★★★ sterren: “Een overtuigende hoofdrol van Jip Bartels. In een solo over het verlies van haar grote liefde snijdt La Roses stem loepzuiver en met hoge uithalen dwars door je ziel. Gedurende een groot deel van het stuk speelt en danst het driekoppige Marmoucha Orchestra met en tussen de acteurs. De oosterse klanken op oed, viool en piano werken aanstekelijk.”

-De voorstelling is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder.

 

Credits

Regie Marije Gubbels
Composities/artistiek leider Marmoucha Orchestra Avishai Darash
Spel en zang Jip Bartels, Korneel Defrancq,
Isha Ferdinandus en Jeannine La Rose
Ud Kamal Hors
Viool Luis Mascaro
Piano Setareh Nafisi
Tekst en liedteksten Marije Gubbels
Dramaturgie Manon Wittebol
Regieassistentie Nienke Tjallingii
Decor en kostuums Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Gé Wegman
Techniek Johan de Koeijer, Bo van Vliet
Productieleiding Joppe Kos
Educatie Nynke Vermuë
Zakelijke leiding Nora Duijf en Peter Bander
Verkoop Bureau Berbee & Jansen
Publiciteit Elselien Leemhuis, Taraneh Pouryousef Nobar
Publiciteitsbeeld Esther de Boer – Es & Zn