Nuri Ata

Nuri Ata is violist bij Marmoucha Orchestra. Nuri staat op deze foto met een viool in zijn handen.

Violist / Violinist

Nuri Ata is geboren in Elazig, Turkije. Zijn muzikale carrière begon in 2004 aan het conservatorium van de Firat Universiteit met als hoofdinstrument de viool. Daarnaast  specialiseerde hij zich in pedagogiek om muziekdocent te worden. Na het behalen van zijn diploma aan het conservatorium heeft hij twee en een half jaar gewerkt als viooldocent aan de Firat Universiteit en is daarna verhuisd naar Istanbul. 

Ook in Istanbul trad hij veel op en nam regelmatig deel aan verschillende opnames. Tussen 2013 en 2016 werkte hij als muziekdocent op het Doga College in Istanbul. In 2016 verhuisde hij met zijn vrouw naar Nederland. In Nederland treed hij regelmatig op en neemt deel aan verschillende projecten georganiseerd door een internationale muziek en dansschool  in Arnhem.


Nuri Ata was born in Elazig, Turkey. His musical career started in 2004, at Firat University’s conservatory, majoring in violin. He also specialised in pedagogy in order to become a music teacher. 

After finishing his degree, he spent 2.5 years teaching the violin at the university, before moving to Istanbul. In Istanbul, he performed frequently and he participated in many recordings. Between 2013 and 2016, he worked as a music teacher at Doga College Istanbul. 

In 2016, Nuri and his wife moved to the Netherlands. Here, he regularly performs and participates in several projects organised by an international music and dance school in Arnhem. 

Gekoppelde producties: