Simurgh Project

Speeldata:


Geen voorstellingen beschikbaar.

Mythische vogels, gedichten en muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zijn de inspiratiebronnen voor de muzikale verkenningstocht die de Iraans/Armeense bassist Arin Keshishi en het Marmoucha Orchestra maken. Het Simurgh Project experimenteert en improviseert met muzikanten en zangers van verschillende culturele achtergronden. Reis samen met het Marmoucha Orchestra en Arin Keshishi van Iran tot de Maghreb en vul uw huiskamer met een unieke samensmelting van Arabische klassieke, jazz, hedendaagse en traditionele muziek.

Tijdens de muzikale reis van Marmoucha Orchestra en Arin Keshishi komt de Arabische klassieke Tarab, de Gnawa-muziek, Malouf muziek en Andalusische muziek aan bod. 

Waarheidszoeker

Met deze ontdekkingsreis identificeert Arin Keshishi zich met het mythische sprookje over Simurgh, een waarheidszoeker. De Simurgh is een vogel uit de Iraanse kosmogonie. Vergelijkbaar met de phoenix, de Chinese vuurvogel Pyong en de Indonesische Garoeda bevat deze vogel de symboliek om herboren te kunnen worden uit het eigen as. En dat is precies wat we tijdens het Simurgh Project gaan  ervaren: uit authentiek materiaal ontstaan nieuwe composities en arrangementen, die het best te omschrijven zijn als een mix tussen jazz, wereldmuziek, avant-garde en experimentele pop.

Het verhaal over Simurgh is door de Perzische poëet Farid ad-Din Attar gevangen in een gedicht van driehonderd pagina’s: Mantiq al-tayr, ofwel ‘De samenspraak van de vogels’. Het herinnert aan de pelgrimstochten, aan Dantes reis door de onderwereld en zijn aankomst in de hemel of zelfs de reis naar Ithaka van de dappere Odysseus. Het weerspiegelt de reis die men samen met het Marmoucha Orchestra en Aarin Keshishi maakte op 17 april en 14 mei.

For more video’s, please check out our YouTube page.