Marmoucha Quartet – Nacht van de Arabische Literatuur

Marmoucha Quartet - Nacht van de Arabische Literatuur

Tickets en info

  24 september 2022
  Deur open: 18:00 uur
  Casa Sofia Amsterdam, Louwesweg 6G , Amsterdam,
  Entree: € 10,-
  Ga naar het Facebookevent

Meer speeldata:
Tarab

Marmoucha Quartet verzorgt tijdens de Nacht van de Arabische Literatuur van Stichting El Hizjra een uitvoering van ‘IN THE PATHWAYS OF MAQAM’.

Een muzikale smeltkroes van culturen en muziek uit het kleurrijke Midden-Oosten en Noord-Afrika. Laat jezelf meevoeren op de tonen uit de Berberse, Arabische, Afrikaanse en westerse wereld.  

Oosterse melodieën worden met geïmproviseerde jazzmuziek en westerse klanken gecombineerd. Een avontuurlijke ritmiek die de tradities van MENA-regio overspant, waarbij de Arabische ud samen met de Westerse piano  en de percussie op een ingenieuze wijze een prachtig web van klanken veroorzaakt.

Credits

Avishai Darash  – piano / Mohamed Ahaddaf – ud / Arin Keshishi – basgitaar / Udo Demandt – slagwerkinstrumenten

Nacht van de Arabische Literatuur

Op 24 september 2022 organiseert El Hizjra de Nacht van de Arabische Literatuur: een literair-cultureel festival vol beats, bites, film en jonge schrijvers.

Hoeveel weet jij eigenlijk over kunst en literatuur uit de Arabische wereld? Tijdens de Nacht van de Arabische Literatuur kun je je een avond lang onderdompelen in echte souk. El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, organiseert zaterdag 24 september 2022 i.s.m. Louwes lab de vijfde editie van de Nacht van de Arabische Literatuur: een jong, kleurrijk en stimulerend  literair-cultureel festival op een unieke locatie. Het Ziekenhuis in Amsterdam, waar cultureel café Casa Sofia onder andere onderdeel van is. Centraal staan de kracht van het woord, de verbinding van culuren, gedeelde waarden en frisse, constructieve perspectieven op artistiek vlak. Ook zal de uitreiking van de 1e El Hizjra Literatuurprijs voor nieuwkomers in het Arabisch plaatsvinden.

Marmoucha Quartet verzorgt het festival een uitvoering van ‘IN THE PATHWAYS OF MAQAM’.

Zaterdag 24 september 2022, vanaf 18:00 uur.
Casa Sofia, Louwesweg 6G, Amsterdam
Voor meer informatie & Tickets: Klik hier voor de tickets