Matinee Mondiaal – Marmoucha Collective

Matinee Mondiaal - Marmoucha Collective

Wanneer

zo 11 oktober    
12:30 - 13:45

Waar

Circus Hakim
Korte Verspronckweg 7, Haarlem

Evenement type

Het Marmoucha Collective presenteert op zondag 11 oktober in Circus Hakim “Arabo- Andalusische muziek”.
Muzikaal bestrijkt het Marmoucha Collective de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Oosterse en Westerse muziek komen samen in het Marmoucha Collective. Deelnemende muzikanten beheersen vaak techniek en repertoire in een specifieke hoek, zoals in de jazz of Arabische genres.
Een aantal musici van het Marmoucha Collective gaat diverse (sub)stijlen van moderne en klassieke Andalousische muziek presenteren.

Andalusische muziek kent een traditie in Marokko die nog steeds springlevend is. Het kent zijn oorsprong in Zuid-Spanje, dat ooit als ‘Al Andalus’ een onderdeel vormde van het toenmalige islamitische rijk. Dit was een vreedzame periode bekend om zijn religieuze tolerantie en een bloeitijd van de kunsten en wetenschappen in steden als Cordoba, Sevilla en Granada. Na de christelijke herovering van Spanje in 1492 vluchtten de meeste joden en moslims naar Noord-Afrika en namen de Andalusische muziekcultuur mee. In steden als Tetouan, Fez, Meknès en Rabat brachten zij dit genre verder tot ontwikkeling.

Muzikanten:
Mohamed Ahaddaf (ûd)
Avishai Darrash (piano)
Emad Ghajjou (percussie)
Adil Chaoui (zang)
Mohammed Zekraoui Elbarroudi (viool)