Samenwerking

Marmoucha verbindt podia, makers en publieksgroepen met een diverse culturele, sociale en religieuze afkomst en achtergrond. Dit doet ze in samenwerking met podia in heel Nederland, maatschappelijke organisaties en culturele stichtingen die diversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

Samenwerkingspartners in Nederland

Naast haar eigen producties maakt Marmoucha ook coproducties met een aantal podia, festivals en organisaties die verbindingen zoeken met muziek en cultuur uit de brede regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Zoals het jaarlijkse Nacht van de Arabische Literatuur van stichting El Hizjra, dat op verschillende locaties in Amsterdam plaatsvindt. En coproducties met het Souk Festival in het Concertgebouw, Sloterplasfestival, Paradiso, AMARE Den Haag, TivoliVredenburg,  Multicultureel Jongeren Geluid, het Nederlands Genootschap NieuwGriekse Studies (NGNS) en de UvA.

Internationale samenwerking

Marmoucha werkt samen met een aantal internationale instellingen zoals het L’Boulevard-festival in het cultureel complex l’Abattoir in Casablanca, Marokko en Urban Voices in Nantes, Frankrijk.
De stichting werkt ook samen met solisten uit de SWANA-regio. Dit zijn veelal artiesten die typerende alternatieve muziekstromingen vertegenwoordigen.