Eye Meets Marmoucha bestaat uit drie minifestivals. Hart van het programma vormen zelden vertoonde stille films uit de Eye-collectie, met live muzikale begeleiding van het Marmoucha Orchestra
Emad Ghajjou
Ontdek samen met het Marmoucha Orchestra de tijdloze reis van “Old Signs, New Sounds”, waarbij historische rijkdom en moderne vibraties samenvloeien.
Electro Nomad Dance is een buitengewone muzikale samenwerking: het Marmoucha Orchestra met DeDeXgrande en Aziz Ozouss.
Het Marmoucha Orchestra en grootmeester van de Marokkaanse Andalusische muziek, Mohamed Amin El Akrami, presenteren Maroc Baroque.
In samenwerking met Mehdi Nassouli presenteert Marmoucha “Sonic Bridges”
Wat gebeurt er als de sympathieke en charismatische Marokkaanse popartiest Hatim Ammor en het Marmoucha Orchestra de handen ineenslaan?
De Marokkaanse guembri-speler Mehdi Nassouli wordt terecht beschouwd als de toekomst van de Gnawa-muziek. Trouw aan zijn streven om traditionele Marokkaanse muziek te behouden, slaagt hij erin deze te laten samensmelten met jazz, pop en klassieke muziek. Tijdens zijn indrukwekkende muzikale loopbaan speelde Mehdi al samen met Herbie Hancock, Fatoumata Diawara, Alpha Blondy en Nneka. Het album Sahara Koyo is het resultaat van een succesvolle samenwerking met het Marmoucha Orchestra.
Op Sahara Koyo brengt Mehdi naast de klanken van zijn guembri, een traditioneel driesnarig Gnawa-instrument, een geweldige zangstijl ten gehore. Ook speelt hij andere instrumenten zoals krakebs (een soort castagnetten) en ghaita (een dubbelriet blaasinstrument). Samen met Marmoucha’s artistiek leider Avishai Darash, artistiek coördinator Mohamed Ahaddaf en arrangeurs Maripepa Contreras, Arin Keshishi en Oene van Geel komt Mehdi met nieuwe composities en arrangementen. Het album Sahara Koyo is voorbestemd een bepaalde behoefte te vervullen en laat zowel Mehdi Nassouli als het Marmoucha Orchestra schitteren.
Een reeks interdisciplinaire producties met lezingen, documentaires, films, composities en arrangementen van muziek uit de MENA- en Mediterrane regio.
Een reis door het muzikale landschap van Marokko.
Stichting MJG, Stichting Marmoucha, Amare en Het Muziekgebouw vieren samen met Najat Aâtabou, Mimoun Rafroua, het Marmoucha Orchestra en Abdelkader Ariaf Yennayer, het Amazigh Nieuwjaar, waarmee in heel Noord-Afrika de culturele identiteit van de Imazighen (Berbers) wordt geëerd.
Samen met het Marmoucha Orchestra presenteert Mohamed Ahaddaf zijn nieuwe album ‘ANA W’INTA’.
Avishai Darash presenteert zijn album: Andalusian Love Song
Mythische vogels, gedichten en muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een muzikale verkenningstocht samen met de Iraans/Armeense bassist Arin Keshishi.
Een muziekvoorstelling die diverse muziekstijlen uit onder meer Syrië, Libanon, Egypte en Marokko samenbrengt. Met meertalige vocalen en mondiale ritmes.
Tegenwoordig is de traditie van de Andalusische muziek in Marokko nog steeds springlevend. Deze voorstelling bestrijkt muzikaal gezien de regio van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied en brengt Oosterse en Westerse muziek schitterend samen.
Een reeks online en offline producties door het Marmoucha Collective in samenwerking met gerenommeerde musici uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
Een reeks interdisciplinaire producties met lezingen, documentaires, films, composities en arrangementen van muziek uit de MENA- en Mediterrane regio.
Cafe Marrakesh is de perfecte avond om te genieten van de samenstelling van de internationale muziek.
In verrassende programma’s combineren we nieuwe muziek met muziek uit 11 eeuwen muziekgeschiedenis.
De drie culturen van tres culturas zijn Islam, Jodendom en Christendom.
Hafla Anissa is het Marokkaanse feest voor de vrouw.
Een jaarlijks multicultureel muziek-, theater-, eet- en sportspektakel voor alle leeftijden, aan de oever van de Sloterplas in Amsterdam.
Gnawa-muziek is Marokkaanse Algerijnse muziek met wortels in sub-Sahara-Afrika. Raï-muziek heeft wortels in de traditionele bedoeïenmuziek van West-Afrika, maar werd omarmd in de achterstandswijken van de Noord-Afrikaanse grote steden.